• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
|
Παραλίες

Οι λάτρεις της θάλασσας θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σε έναν πραγματικό παράδεισο. Σε 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής εκτείνονται παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα, αμμώδεις και βραχώδεις, πολύβουες και οργανωμένες. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας από το Δέλτα του Έβρου μέχρι τη ζώνη της αρχαίας Μεσημβρίας.
 

 
Οι προσχώσεις του μεγάλου ποταμού δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τους μικρούς μας φίλους, που μπορούν να κολυμπήσουν σε ρηχά νερά με ασφάλεια ακόμη και χωρίς γονική επίβλεψη. Η ακτή του ΕΟΤ, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, είναι η πλησιέστερη στην πόλη. Από εκεί και πέρα τα Κόκκινα Βράχια με τους μικρούς γραφικούς ορμίσκους και το Δελφίνι με την απέραντη αμμουδιά είναι παραλίες ιδανικές για κοντινές αποδράσεις.
 

 
Η Μάκρη αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση. Οι απέραντοι ελαιώνες φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, τα νερά βαθαίνουν και οι πεντακάθαρες παραλίες συναγωνίζονται αυτές της Χαλκιδικής. Ψαροταβέρνες και ουζερί απαντούν σε κάθε γευστική πρόκληση και προσφέρουν μαγευτική θέα στη Σαμοθράκη, το νησί του Έβρου. Με καθαρή ατμόσφαιρα το νησί μοιάζει σαν να μπορείς να το αγγίξεις.
 

 
Λίγο πιο πέρα η κοσμική Αγία Παρασκευή προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, καφέ και ποτό κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Πηγαίνοντας προς Μεσημβρία πρέπει να σταματήσει κανείς στο Σκορπιό, μια απόμακρη, πεντακάθαρη παραλία, γνωστή σε λίγους και εκλεκτούς. Όλη η περιοχή είναι ιδανική για ψάρεμα και ψαροντούφεκο και αυτό οι ντόπιοι το εκμεταλλεύονται δεόντως.
 

 
Πολύ κοντά βρίσκεται και η Αρχαία Μεσημβρία με την απίστευτη θάλασσα κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο. Το μπάνιο απαγορεύεται: η μισή αρχαία πόλη βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σαν ένα είδος υποθαλάσσιου αρχαιολογικού πάρκου.
 

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ